MARKA ALGıSı - AN OVERVIEW

marka algısı - An Overview

marka algısı - An Overview

Blog Article

Otuz altı yaşında hayatını değiştirmeye karar veren bir iş insanının, kişisel markalaşma ve pazarlama advertına tecrübe paylaşımı. Beş kişinin önünde konuşamamaktan bin kişinin önünde konuşmaya, hiç ortaklık yapmamış olmaktan onlarca iş birliğine, partnerliğe ve yeni işlere dönüşen hayat yolculuğunun maceraları. Yaşınız kaç olursa olsun, ne iş yaparsanız yapın, ilk önce kendinizi satın.

Müşteri, kendi algısını yaratmak için markadan gelen duyusal mesajları zihnen işler ve pazarlamacılar, bunu tüm duyulara hitap edecek şekilde kullanır.

İnsanların işletmeniz hakkında ne düşündüğünü ve rakiplerinize karşı nasıl bir performans gösterdiğini öğrenmek için marka algısı anketleri yapın. Duygusal, bilişsel ve eyleme yönelik faktörlere değinen sorular sorun. Örneğin:

Gözümüzü dünyaya ilk açtığımız andan itibaren bu şekide öğreniyor ve tercihlerimizi ona göre yapıyoruz yani aslında “algı gerçektir.”

İçerik görüntülemeleri, sayfada geçirilen süre ve ücretli içeriğin ne kadar iyi olduğu gibi birkaç önemli şeye odaklanabilirsiniz. Bu, marka algısını ölçmenin önemli bir yoludur.

Bir şirketi, ürünü ya da hizmeti güçlü bir markaya dönüştürmek için bazı temel başlıklara karar verilmesi ve stratejilerin belirlenmesi gerekir. Dilerseniz bir markayı marka yapan ayrıntıları madde madde odaklanalım:

Marka algısı olarak firma iyi konumdaysa, bu durum çalışan tarafında hem motivasyonu hem de performansı arttırıcı etkiye sahiptir. Herkes firmasından övünerek bahsetmek ister. Çalışanın kendisini firmada değerli hissetmesi, firmanın yol göstericiliği, yönetim şekli ve kariyer olanakları da çalışanları etkilemektedir.

Örneğin bir giyim markası tüketicilerin zihninde rahat ve mutluluk verici olarak tanımlanabilir. Ya da bir hızlı tüketim ürünleri markası, lezzetli, sağlıklı ve hesaplı gibi kavramlara karşılayabilir. Bu kavram ve marka eşleşmeleri, markaya has ismin, görsel kimliğin ve mesajın tüketiciye iletilmesiyle oluşur. Satın alma davranışları da bu çağrışımlarla gerçekleşir.

Geçmişte marka algısı denildiğinde satış odaklı reklam ve pazarlama aktiviteleriyle firmaya kar getiren unsurlar ölçülüp, müşteri memnuniyeti veya satış oranlarına göre değerlendirmeler yapılırdı.

haline gelmesinden çAlright diğerleriyle dönüşümlü olarak kullanabilir hale gelmesini, pazarlamanın neden işlevsiz kaldığı açıklıyor. On üç ülkede on küresel marka üzerinde yüzlerce araştırmacıyı devreye sokarak ve binlerce insanla görüşülerek yapılmış iki aşamalı bir araştırma methodı temelinde yazılan Duyular ve Marka kitabı pazarlamacıları duyusal markalandırmanın temel fikirleriyle tanıştırıyor.

Marka bilinirliğinizi artırmak ve böylelikle rezonans modelinin ‘kimsin’ öne çıkma aşamasına yanıt vermek için:

Marka algısı programları, marka değeri ve marka denkliği oluşturmayı amaçlar. Marka değeri, bir şirketin jenerik bir isim yerine iyi bilinen bir isme sahip bir üründen elde ettiği read more ekstra değerdir.

Farklılaşma yaratmak, “Nesin sen?” sorusuna cevap vermeye propertyımcı olur. “Performans” aşamasının hedeflerine ulaşmak için aşağıdakileri yaparak marka farklılaşması oluşturun:

Bu sahnede ki amaç, markanın tüketici için Helloç yaşamadığı bir yaşam deneyimini tutarlı bir biçimde yaşatmak ve bu deneyimi tekrar yaşaması için de tüketici beyninde ki, o algı hissini yani isteğini uyandırmaktır.

Report this page